Cultura  
Església de Sant Fruitòs

Documentada des del segle IX, tot i que l'edifici que ens ha arribat és bàsicament del segle XVII. Destaca pel seu campanar d’espadanya. Consta d’una sola nau i d’absis semicircular.

La cel.la de St. Fruitós de la Vall apareix en la mateixa documentació que apareix per primer cop el monestir de Sant Pere de Rodes.

Protagonista de les diferents disputes que tenien diferents monestirs pel su domini, pass per diferents mans fins a arribar al Monestir de St. Pere de Rodes.

L'església de St. Fruitós apareix com a sufragània de Sta. Creu de Rodes i posteriorment degut a la extinció d'aquesta va passa a ser sufragània de St. Esteve de la Selva de Mar. En l'actualitat és agregada a la parroquia del Port de la Selva.

De la cel.la esmentada anteriorment no es troba cap resta, només hi ha una referència de l’aparició de sepultures de lloses, medievals quan es construí la rectoria la principis de segle. L’actual església és d’una sola nau construïda probablement al s. XVI o s. XVII.

En la façana occidental, trobem desplaçat cap al lateral un campanar d’espadanya que arrenca des del nivell del terra, amb tres pilars, que fan de contraforts del mur. Una escala porta al campanar i cap a l’altre costat al cementiri, situat al davant de la façana de l’església.

Sobre la porta d’accès hi ha un òcul.

L’absis és semicircular i allargat, continuació de la nau. A l’exterior sota el ràfec apareix un espitllera, hi ha restes de vestigis d’una coberta de lloses. A la part meridional hi ha adossada una sagristia.

L’interior de l’església és arrebossat i pintat. Les voltes de la nau i de l’absis són de llunetes. Un arc toral i el triomfal són rebaixats. Hi ha dos altars laterals, un a cada costat. El cor és de fusta.

AGENDA ARC PORT DE LA SELVA
    <<tornar    
       
         
crèdits //// info@arc-portdelaselva.com | El port de la Selva | Alt Empordà | Girona
  Segueix-nos a youtube ARC AL FACEBOOK