Cultura  
Mas de la Mata

Estem parlant d'un sepulcre de corredor amb cambra rectangular curta i de passadís estret.
A l'excavació arqueològica que es va dur a terme l'any 1945 es troben fragments de ceràmica i ossos humans en molt mal estat.

Paradolmen de la Pallera

Paradòlmen de La Pallera/Roca Galera
És un megàlit construït com un dolmen amb la coberta artificial i una de les seves cares es beneficia d'un aflorament natural de pissarra.
Està format per un corredor estret i un túmul que cobria el monument.
Es troba situat molt a prop del Mas de la Pallera.

Mores Altes I

Es tracta d'un monument megalític (4.000 anys abans de Crist).
Aquest sepulcre de corredor es pot relacionar amb un conjunt de dolmens (Mores Altes II, Mores Altes I, Mora i la Taula dels Lladres) des d'on es controlava visualment la vall de la Selva.
Realitzat amb pedres de pissarra, té una cambra trapezoïdal amb un passadís estret.
A principis del segle passat, Eusebi Rius i Antoni Costa feren la descoberta d'aquest conjunt megalític, que estava al costat de l'antic camí que pujava a Sant Pere de Rodes. Es suposa que s'enterrava per a protegir la cambra sepulcral i l’aixovar funerari de possibles profanacions i saquetjos.

Mores Altes II

A mitjans del segle passat es localitza un dolmen desconegut situat a la vora del de Mores Altes I. I al llarg de la segona meitat del mateix segle es van descobrint més restes del monument. Pel tipus de cambra, es dedueix que pertany a la segona fase dels sepulcres de corredor de la segona meitat del IV mil.leni aC.


AGENDA ARC PORT DE LA SELVA
    <<tornar    
         
crèdits //// info@arc-portdelaselva.com | El port de la Selva | Alt Empordà | Girona
  Segueix-nos a youtube ARC AL FACEBOOK